Ta kontroll över din privatekonomi när du studerar

Att vara student är sällan synonymt med att ha pengar kvar i plånboken när månaden närmar sig sitt slut. Snarare är det tvärtom och studentlivet förknippas ofta med måltider bestående av pasta med ketchup samtidigt som budgeten för klädinköp och nöjen är ytterst begränsad. Emellertid är det möjligt för dig att med några enkla åtgärder avsevärt förbättra din ekonomiska situation under studietiden och här följer ett par tips på vad du kan göra.

Samla och lös in dina smålån

Att varje månad betala av på ett antal olika smålån med hög ränta och än högre avgifter är förödande för studentekonomin. En av de första, och mest effektiva, åtgärder som du kan vidta är därför att ansöka om ett nystartslån hos NStart på se.nstart.com. Därefter kan du använda detta lån för att lösa alla dina smålån och därigenom markant minska dina utgifter varje månad. Proceduren för att ansöka om lån är enkel och på se.nstart.com hittar du all information som du behöver för att lämna in din ansökan.

Ta inte några nya lån

En förutsättning för att du ska lyckas hålla nere dina lånekostnader, efter att du har ersatt dina smålån med ett nystartslån, är att du inte tar några nya lån. De ekonomiska marginalerna under studietiden är som regel begränsade och ett enda nytt smålån kan äventyra hela din privatekonomi. Du måste därför kategoriskt motstå alla frestelser att ansöka om ett nytt smålån. Detta gäller oavsett hur akut ditt behov av pengar är och hur snabbt som du tror att du ska kunna betala tillbaka lånet.

Lev ett enkelt liv

Bestäm dig dessutom för att anamma en spartansk och minimalistisk livsstil. Studietiden är en begränsad period av ditt liv och under denna tid kan du utan problem avstå från inköp av dyra kapitalvaror, kläder och ett alltför utsvävande nöjesliv. Din belöning kommer den dag som du har avslutat dina studier och du har hittat en anställning där dina studier kommer till en välavlönad användning. Då kommer du att ha både tid och ekonomiska möjligheter att ta igen vad du missade under studietiden.

zerif-lite