Pluggtips med egen skrivare

Många studenter idag uppskattar de digitala läromedlen. Borta är tiden med enkelsidiga utskrifter av Powerpoint-presentationer som delades ut i tjocka luntor och blev liggande på skrivbordet därhemma. Att ta del av kunskap digitalt spar både på miljö och utrymme, men man ska inte glömma bort vilken användning man kan ha av en skrivare hemma. I många fall är det bättre att själv bestämma vad man vill skriva ut och läsa på papper, och även hur utskriften ska se ut.

Enklare att läsa på papper

Att skaffa en egen skrivare kostar inte många tusenlappar och det kan vara en god investering när du ska börja studera på högskola. Patroner till en laserskrivare räcker länge, och du behöver endast köpa skrivarpapper då och då. Fördelen med att ha en egen skrivare är att du kan välja själv vad du vill läsa digitalt och vad du vill läsa på papper. Med en utskrift är det lättare att göra anteckningar och understrykningar, och det kan också vara enklare att ta till sig en svår text om man har den framför sig.

Gör egna lathundar

Det finns fler bra användningsområden för en egen skrivare. Du kan göra egna små lathundar och listor med sådant som du behöver plugga in lite extra. Sedan kan du klistra in listan i en anteckningsbok så att informationen är lättillgänglig när du behöver den. Ett tips är att skaffa ett bra datorprogram för PDF-filer så att du enkelt kan skriva ut exempelvis en artikel i det format som du vill ha den. Du kan välja att skriva ut artikeln i ett mindre fickformat, eller zooma in på delar som är extra intressanta. Tycker du om att ta anteckningar på lektionerna kan du ha stor nytta av att skriva rent när du kommer hem. Dels får du en repetition under utförandet och dels kan du utforma ditt eget studiematerial för framtiden.

zerif-lite